Slepičí vejce jsou základem mnoha pokrmů, které se často připravují k snídani.
Toto jídlo je nejen chutné, ale také zdravé a velmi uspokojující.
Ale jak se ukazuje, ne každý může jíst vejce ráno.
Pravidelná konzumace kuřecích vajec k snídani může vést k negativním důsledkům.
V první řadě by se hypertonici měli tomuto produktu ráno vyhnout.
Podrobněji o tom hovořil chirurg Alexander Umnov, píše NEWS.ru.
Poznamenal, že taková snídaně by byla škodlivá pro pacienty s aterosklerotickým onemocněním.
Je to dáno tím, že cholesterol ve vejcích zvyšuje riziko vzniku srdečních a cévních onemocnění.
Umnov v rozhovoru zdůraznil, že extrémně nebezpečná je i nesprávná příprava vajec.
Například pokud je produkt špatně připraven, existuje možnost infekce salmonelózou.
Kromě toho je třeba vzít v úvahu, že riziko rakoviny se zvyšuje, když se ke smažení používá nekvalitní olej a pokrm se podává s mastnými a slanými přísadami.
Dříve lékaři jmenovali nejškodlivější způsob vaření vajec.