Lékaři vysvětlili, proč byste měli jíst zelenou pohanku

Krupy 0 1.jpg diety

Každý už dávno ví, že pohanka je kaše, která by měla být v jídelníčku.

Dodá vám pocit sytosti na dlouhou dobu, zasytí zdravými vitamíny a navíc má vynikající chuť.

To vše dělá z pohanky výbornou přílohu.

Pohanka získá po tepelné úpravě obvyklou hnědou barvu a neošetřené plody jsou zelené. Jsou také užitečné.

Cereálie
Foto: © Belnovosti

Specialisté z Rospotrebnadzor uvedli, že taková kaše obsahuje pro tělo důležité aminokyseliny, které mají dobrý vliv na imunitu a svalovou hmotu, píše Moskovsky Komsomolets.

Jak lékaři poznamenali, v pouhých 100 gramech takového produktu můžete najít 50 procent denní hodnoty hořčíku atd.

Tato obilovina navíc obsahuje až 120 procent běžného obsahu mědi.

Ale nesmíme zapomenout na kontraindikace. Podle odborníků není takový pamlsek vhodný pro ty, kteří trpí alergickými reakcemi na rýži a jiné obiloviny.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA