Čokoláda je pochoutka, kterou si užívají dospělí i děti. Tento dezert je považován za škodlivý. Je ale možné najít takovou, která způsobí menší škody?
Takový produkt skutečně existuje.
Jak poznamenala televizní moderátorka Elena Malysheva, mluvíme zde o hořké čokoládě.
V rámci pořadu „Žijte zdravě“ vysvětlila, proč by se takovému dezertu mělo dát přednost.
Jak odborník poznamenal, tato pochoutka obsahuje více mikroelementů – katechinů, které chrání buňky před negativními účinky volných radikálů, brzdí pravděpodobnost vzniku rakoviny, ale zlepšují funkci mozku.
Ale tento produkt má také vysoký obsah kalorií.
Proto lze pamlsek jíst pouze v omezeném množství.
Cukr z takového dezertu poškodí cévy a poškodí vaši postavu. Nejvíce cukru obsahuje mléčná čokoláda a nejméně cukru hořká.
Slavná moderátorka také řekla, že čokoláda obsahuje kofein, který může být škodlivý při pálení žáhy. V hořké čokoládě je ho více, ale v bílé není žádný.