Mandarinky jsou lahodnou a tradiční dekorací na novoroční stůl.
Málokdo však ví, že takové ovoce by se mělo konzumovat s maximální opatrností. Nelze je kombinovat s některými produkty, jinak to může vést k problémům s pohodou.
Odbornice na výživu Tatyana Meshcheryakova o tom mluvila podrobněji v rozhovoru se zástupci publikace Izvestija.
Všimla si, že všechny citrusové plody by se neměly kombinovat s mlékem, jinak se zvýší tvorba plynu.
Za špatné se považuje kombinovat ovoce s rybami a masem.
„Kombinace masa a mandarinek může přispět ke spuštění hnilobných procesů ve střevech,“ poznamenal specialista.
Lékař dodal, že je lepší nekombinovat mandarinky a alkoholické nápoje, jinak se zvyšuje riziko alergické reakce.
Meshcheryakova nám také řekla, s čím lze mandarinky kombinovat.
V první řadě mluvíme o kysaných mléčných výrobcích, bylinkách a neškrobové zelenině.