Nejen sladkosti. Jaké potraviny zvyšují riziko cukrovky

Img 6462 Comp 2.jpg diety

Každý ví, že sladkosti a moučné výrobky mají negativní dopad na zdraví.

V důsledku toho se zvyšuje hladina glukózy, což ovlivňuje krevní cévy, srdce, ledviny a zrak. Navíc hrozí problémy s váhou.

Ale, jak poznamenal endokrinolog Armine Afonina v rozhovoru se zástupci publikace Izvestija, neslazená jídla mohou také zvýšit hladinu glukózy.

Jedná se o pšeničný chléb, stejně jako jakékoli pečivo vyrobené z pšeničné mouky. Škodit bude i bramborová kaše a drobné těstoviny.

Cukr, výrobek
Foto: © Belnovosti

Také vysoký glykemický index, který vede ke skokovému nárůstu glukózy, mají instantní cereálie, krupice, kuskus, vafle a chipsy. Sušené ovoce je škodlivé.

Některé druhy zeleniny, které jsou považovány za zdravé, jsou také zahrnuty v tomto seznamu.

Do jídelníčku je proto nutné zařazovat opatrně, v jídelníčku se s nimi nemůžete přehánět. V tomto případě mluvíme o vařené řepě, mrkvi a dýni.

Afonina také dodala, že člověk, který se chce vyhnout zdravotním problémům, by měl dodržovat správnou výživu, sledovat svou váhu a také nezapomínat na fyzickou aktivitu.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA