Každý ví, že sladkosti a moučné výrobky mají negativní dopad na zdraví.
V důsledku toho se zvyšuje hladina glukózy, což ovlivňuje krevní cévy, srdce, ledviny a zrak. Navíc hrozí problémy s váhou.
Ale, jak poznamenal endokrinolog Armine Afonina v rozhovoru se zástupci publikace Izvestija, neslazená jídla mohou také zvýšit hladinu glukózy.
Jedná se o pšeničný chléb, stejně jako jakékoli pečivo vyrobené z pšeničné mouky. Škodit bude i bramborová kaše a drobné těstoviny.
Také vysoký glykemický index, který vede ke skokovému nárůstu glukózy, mají instantní cereálie, krupice, kuskus, vafle a chipsy. Sušené ovoce je škodlivé.
Některé druhy zeleniny, které jsou považovány za zdravé, jsou také zahrnuty v tomto seznamu.
Do jídelníčku je proto nutné zařazovat opatrně, v jídelníčku se s nimi nemůžete přehánět. V tomto případě mluvíme o vařené řepě, mrkvi a dýni.
Afonina také dodala, že člověk, který se chce vyhnout zdravotním problémům, by měl dodržovat správnou výživu, sledovat svou váhu a také nezapomínat na fyzickou aktivitu.