Některá sváteční jídla, pokud jsou často součástí vašeho obvyklého jídelníčku, mohou způsobit vážné zdravotní problémy.
Mohou vést například k rakovině.
Podrobněji o tom hovořil lékař Denis Romanov, píše Life.
Doktor poznamenal, že grilování vypadá na novoročním stole vždy chutně.
Málokdo si ale uvědomuje, že maso smažené na otevřeném ohni obsahuje saze, což je karcinogen.
Kromě toho škodí tučná a sladká jídla, stejně jako mouka.
Nenechte se unést ani sodou.
Pokud člověk, který miluje a často jí taková jídla, má nadváhu, pak tyto potraviny zvyšují riziko rakoviny.
Romanov také připomněl, že během dovolené to mnoho lidí přehání s alkoholem a stává se závislým na kouření, což způsobuje vážné poškození jejich zdraví.
„To už je nejdůležitější faktor ve vývoji celé skupiny rakovinových onemocnění,“ dodal specialista.
Dříve jsme si povídali o jednoduchých pravidlech, která pomáhají nepřehánět to s alkoholem o svátcích.