Proč by starší lidé měli jíst zelenou pohanku: jmenované blahodárné vlastnosti

Krupy 0 1.jpg diety

Pohanka je zdravý produkt, který by měl být ve stravě každého člověka, pokud mu záleží na jeho zdraví a postavě.

Odborník na výživu Mariyat Mukhina řekl, že takové cereálie jsou zdravější, vzhledem k tomu, že nejsou před prodejem tepelně upravovány. V zelené pohance je mnohonásobně více vitamínů.

Tuto pohanku by podle lékaře měli jíst starší lidé.

Faktem je, že obiloviny pomáhají zpomalovat stárnutí a také posilují krevní cévy, uvádí Moskva 24.

Cereálie
Foto: © Belnovosti

Ale to nejsou všechny výhody.

Zelené cereálie obsahují omega-3 polynenasycené mastné kyseliny.

Mají dobrý vliv na metabolické procesy a snižují cukr.

Jak řekl lékař v rozhovoru s novináři, takovou kaši není třeba podrobovat tepelné úpravě.

Mnohem lepší je namočit zrna do kefíru nebo vody, aby se zachovaly blahodárné prvky.

Mukhina navíc dodal, že z takové pohanky lze připravit smoothie.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA