Pohanka je zdravý produkt, který by měl být ve stravě každého člověka, pokud mu záleží na jeho zdraví a postavě.
Odborník na výživu Mariyat Mukhina řekl, že takové cereálie jsou zdravější, vzhledem k tomu, že nejsou před prodejem tepelně upravovány. V zelené pohance je mnohonásobně více vitamínů.
Tuto pohanku by podle lékaře měli jíst starší lidé.
Faktem je, že obiloviny pomáhají zpomalovat stárnutí a také posilují krevní cévy, uvádí Moskva 24.
Ale to nejsou všechny výhody.
Zelené cereálie obsahují omega-3 polynenasycené mastné kyseliny.
Mají dobrý vliv na metabolické procesy a snižují cukr.
Jak řekl lékař v rozhovoru s novináři, takovou kaši není třeba podrobovat tepelné úpravě.
Mnohem lepší je namočit zrna do kefíru nebo vody, aby se zachovaly blahodárné prvky.
Mukhina navíc dodal, že z takové pohanky lze připravit smoothie.