S jakými potravinami byste neměli kombinovat dýni: rada biologa

Img 7395 0.jpg diety

Dýně je chutná a zdravá zelenina, která na podzim tradičně zdobí stoly.

Pokrmy vyrobené z tohoto produktu jsou vždy chutné a aromatické.

Ale ne všechno se dá s dýní kombinovat.

Podrobněji o tom hovořil biolog Alexander Sozykin, píše Life.

Dýně
Foto: © Belnovosti

Zdůraznil, že není třeba jíst dýni se sladkokyselými bobulemi a mlékem. Faktem je, že neutralizují chuť samotné zeleniny.

Mnohem lepší je přidat do dýně skořici, ryby, citrusové plody nebo mořské plody.

Dobrá kombinace je také s muškátovým oříškem, nakládanou zeleninou a houbami.

Dýni je nejlepší uvařit v páře, ale můžete ji i povařit. V tomto případě budou zachovány všechny užitečné prvky.

Ale stojí za to připomenout, že existuje kategorie lidí, kterým je lepší se dýně ve své stravě zříci.

Podle bioložky mluvíme o lidech s vysokou kyselostí, onemocněními trávicího traktu a slinivky břišní.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA