Dýně je chutná a zdravá zelenina, která na podzim tradičně zdobí stoly.
Pokrmy vyrobené z tohoto produktu jsou vždy chutné a aromatické.
Ale ne všechno se dá s dýní kombinovat.
Podrobněji o tom hovořil biolog Alexander Sozykin, píše Life.
Zdůraznil, že není třeba jíst dýni se sladkokyselými bobulemi a mlékem. Faktem je, že neutralizují chuť samotné zeleniny.
Mnohem lepší je přidat do dýně skořici, ryby, citrusové plody nebo mořské plody.
Dobrá kombinace je také s muškátovým oříškem, nakládanou zeleninou a houbami.
Dýni je nejlepší uvařit v páře, ale můžete ji i povařit. V tomto případě budou zachovány všechny užitečné prvky.
Ale stojí za to připomenout, že existuje kategorie lidí, kterým je lepší se dýně ve své stravě zříci.
Podle bioložky mluvíme o lidech s vysokou kyselostí, onemocněními trávicího traktu a slinivky břišní.