Mnoho lidí věří, že cukrovka se objeví pouze v případě, že je v jídelníčku hodně cukru. Ale ve skutečnosti tomu tak není.
Praxe ukazuje, že s nemocí se častěji setkávají ti, kteří nesmí jíst sladké. Problém většinou nastává, když to člověk přežene s rafinovanými sacharidy.
Toto prohlášení učinila kardioložka Anna Korenevich ve svém kanálu Telegram.
Poznamenala, že rafinované sacharidy vstupují do těla z produktů vyrobených z bílé pšeničné mouky a bílé rýže.
Konzumace klobásy může také vést k vysoké hladině cukru.
Navíc je lepší z jídelníčku vyřadit konzervy a polotovary, pokud se chcete vyhnout problémům.
Jak vysvětlil lékař, výživa by měla být vyvážená a pestrá.
Jídelníček by měl obsahovat zeleninu, celozrnné výrobky, ořechy a ovoce.
Je třeba mít na paměti, že nedostatek takových potravin ve stravě také vede k cukrovce.