1 pomeranč denně – takto působí na organismus

0920014001673342150 2102996 1920x1080.webp krásu a zdraví

Pomeranč je nejen chutné, ale také užitečné ovoce – obsahuje obrovské množství užitečných látek. Jeho každodenní konzumace ovlivňuje nejen imunitu, ale i chuť k jídlu, stav pokožky, cév, viskozitu krve, trávení, metabolismus.

Pomerančová dužina obsahuje hodně cukru, pektinu a kyseliny citronové. Pomeranče také obsahují vysoké množství železa, draslíku, hořčíku, křemíku, fosforu a jódu.

Ženy v tomto věku by měly každý den sníst alespoň 1 pomeranč

Příjemná nakyslá nota v chuti naznačuje, že je bohatá na vit. C. A nejen to – ovoce obsahuje vitamíny skupiny B.

Kůra obsahuje silice, pektin a vitamíny. Bílá vlákna, známá jako albedo, obsahují pektiny a bioflavonoidy, které mají na tělo protizánětlivé účinky, uvádí The Health Site.

Výhody pomerančů

Denní spotřeba alespoň jednoho z tohoto ovoce denně je vyjádřena následujícími přínosy pro tělo:

  1. Zlepšená chuť k jídlu.
  2. Podporujte hojení ran.
  3. Posílení srdce.
  4. Snížení viskozity krevní plazmy.
  5. Snížení nepříjemných následků tachykardie.
  6. Posílení krevních cév.
  7. Snížení procenta tuku a obezity.
  8. Vyplnění nedostatku vitamínů v krátkém čase.
  9. Snížení účinků deprese.
  10. Rychlejší zotavení v pooperačním období.
  11. Normalizace trávení.
  12. Zlepšení pohody.
  13. Normalizace metabolismu.
  14. Posílení zubů a dásní.
  15. Zvýšení imunity, nálady a pracovní kapacity.
  16. Prodloužení mládí těla, urychlení regenerace tkání a udržení elasticity pokožky.
  17. Redukce hmotnosti.

Kdo by se měl vyhýbat konzumaci pomerančů?

Bezpečnostní opatření při konzumaci čerstvého ovoce nebo šťávy:

  1. Pokud váš žlučník nefunguje dobře, měli byste se pomerančům vyhnout.
  2. Ohroženi jsou i pacienti s urolitiázou.
  3. Komentované ovoce je alergen.
  4. Pomeranče byste neměli jíst, pokud trpíte zánětem žaludku a střev. Pomeranče jsou kontraindikovány pro diabetiky, stejně jako pro individuální nesnášenlivost.

Zajímavá fakta o ovoci

Pochází z jižní části Číny. Před 5 tisíci lety se na této zemi křížilo pomelo a mandarinka.V Evropě se první předzvěsti expanze pomerančů objevili v 15. století.Poté začali portugalští obchodníci dovážet sazenice.

Pomeranče se původně pěstovaly ve sklenících. Odtud jejich anglický název orange. Vznikly desítky nových odrůd, které rostou od Afriky až po jižní oblasti zemí s mírným kontinentálním klimatem.

Více: Kdo by měl sníst 1 pomeranč denně?

Důležité: Článek nenahrazuje vyvážený, stejně jako konzultaci s odborníkem!

Podívejte se na všechny nejnovější zprávy z Actualno.com

Více od ZDRAVE:

Jídelníček, který blokuje demenci – zde je to, co byste měli jíst k snídani, obědu a večeři

Lékař odhalil, co se stane s pamětí, když jíte klobásy

Jde to bez prášků? Jak normalizovat vysoký krevní tlak SUPER TRIKEM. A mnoho dalších důležitých myšlenek

Porazit magnetické bouře je velmi snadné – s těmito klíčovými tipy přejde ta těžká část

Co se stane s cholesterolem, když jíte chalvu

Toto ovoce zpomaluje šedivění vlasů, jezte ho alespoň 1x týdně

Jaký je dokonalý rozdíl mezi horní a dolní hranicí krve

Jak vám mohou bramborové klíčky s brandy zachránit klouby?

Nedostatek hořčíku – jak poznat, že jím trpíte

9 potravin pro 100% imunitu v zimě, citron mezi ně nepatří

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA