Se svou sladkou chutí a sametovou texturou nabízí tento včelí produkt víc než jen pěkný doplněk k vašim nápojům a pokrmům.
Lékař: Med zhoršuje onemocnění těchto 2 orgánů
Vysoká hladina cholesterolu může výrazně zvýšit riziko závažných kardiovaskulárních onemocnění, jako je mrtvice a srdeční onemocnění, a diabetici, kteří neléčí vysokou hladinu cukru v krvi, riskují trvalé poškození nervů a problémy se zrakem.
„Není pochyb o tom, že tyto dva viníky je třeba mít pod kontrolou, ale vědci byli ohromeni tím, že včelí produkt plněný cukrem by v tomto případě mohl mít pozitivní účinek,“ říká odborník na výživu Igor Strokov.
Dodává, že k tomuto překvapivému závěru dospěl tým vědců po analýze více než 18 kontrolovaných studií zahrnujících 1100 lidí. Komentovaný včelí produkt trvale působí buď neutrálně, nebo blahodárně v závislosti na zpracování, květinovém zdroji a množství, v jakém je konzumován.
Další výhody včelího produktu
„Mezi odborníky na veřejné zdraví a výživu dlouho panuje shoda, že cukr je cukr. Tyto výsledky ukazují, že tomu tak není a měly by ukončit definici medu jako produktu přidaného cukru v dietních pokynech, dodává specialista.
Nelze opomenout ani další užitné vlastnosti komentovaného včelího produktu. Díky svému bohatému složení se vyznačují následující užitečné vlastnosti:
- Pomáhá zlepšit imunitu těla;
- Zabraňuje žaludeční nevolnosti a může zlepšit trávení;
- Vápník v jeho složení pomáhá našim kostem, aby byly zdravé;
- Má dobrý vliv na kardiovaskulární systém, zlepšuje činnost srdce, činí cévy pružnějšími, zlepšuje kvalitu krve a posiluje srdeční sval;
- Při nachlazení nebo virových infekcích podporuje rychlou rekonvalescenci, výborně působí na dýchací ústrojí a působí protizánětlivě;
- Velké množství železa v jeho složení pomáhá předcházet anémii;
- Má protiplísňové, antivirové a antibakteriální účinky.
Je také široce používán v kosmetologii. Díky svým vlastnostem zlepšuje stav pokožky a vlasů.
Více: Vědci: Med blokuje tuto nemoc
Důležité: Informace jsou poskytovány pouze pro referenční účely. Kontraindikace a vedlejší účinky konzultujte s odborníkem a v žádném případě neprovádějte samoléčbu. Při prvních příznacích onemocnění se poraďte s lékařem.