Během nemoci si mnoho lidí stěžuje na ztrátu chuti k jídlu.
Ale nemůžete odmítnout jídlo. Přesto tělo potřebuje energii, aby mohlo bojovat s choroboplodnými zárodky.
V tomto období je důležité zajistit si tři vyvážená jídla denně.
Strava by měla obsahovat tuky, bílkoviny, sacharidy a mikroelementy.
Samozřejmostí by měla být zelenina a ovoce bohaté na vitamíny A a C. Především je třeba věnovat pozornost citrusovým plodům, mrkvi, ale i rybízu a zelené cibulce.
Kromě toho by v nabídce neměly být tvrdé sýry a libové ryby.
Tím ale výčet užitečných produktů, které vám pomohou rychleji se zotavit, nekončí.
Chirurg Alexander Umnov také radil vybírat potraviny, které pomáhají posílit imunitu.
Všiml si výhod brusinek, rozinek a lněné kaše, uvádí Life.
Lékař v rozhovoru s novináři doporučil vzdát se smažených jídel a také fazolí a hroznů.
Během období zotavení je velmi důležité vzdát se alkoholu.
Již dříve jsme psali o tom, který cenově dostupný nápoj pomáhá zlepšit vaše zdraví.