Pokud chcete snížit riziko srdečních problémů, měli byste se vzdát nejen špatných návyků, ale také nezdravých jídel.
Kardiolog Vladimir Protasov to řekl v rozhovoru pro aif.ru.
Poznamenal, že by se mělo snížit množství cukru, které člověk získá ze zpracovaných potravin. Patří sem také dorty, sušenky a další sladkosti s dlouhou trvanlivostí.
Kromě toho musíte ve stravě omezit sůl. Tento doplněk zadržuje tekutiny v těle a zatěžuje srdce. Nezapomeňte, že tento prvek se nachází i v dalších běžných potravinách, jako je chléb, slanina, popcorn a sójová omáčka.
Také častá konzumace polévek s bujónovými kostkami vede k přebytku soli v těle.
Jak poznamenal lékař, potraviny s draslíkem jsou důležité pro srdce.
Do jídelníčku proto musíte zařadit fazole, ořechy, hrášek, špenát, zelí, datle a banány.
Lékař zároveň dodal, že při tepelné úpravě se množství draslíku v potravinách snižuje.