Doktor: Pokud chcete zhubnout, jezte takhle chilli papričky

0436202001640697738 2087546 920x708.webp krásu a zdraví

Tento princip však funguje pouze za jedné podmínky: pokud se člověk stravuje vyváženě.

Pokud sníte velký talíř kalorického pokrmu s feferonkami, nebude to žádný výsledek. Efekt se dostaví pouze tehdy, když se ke správné a vyvážené stravě přidají kořeněná jídla, vysvětluje odborník. V tomto případě je doporučené množství 15 g denně – pro zeštíhlující efekt to stačí.

Další výhody pikantní zeleniny

Kapsaicin je látka, která určuje, jak pálivá je paprika. Mnoho lidí si myslí, že nejpálivější částí této aromatické zeleniny jsou semena, ale není to pravda. Porézní bílá vrstva uvnitř lusku dodává pepři jeho zvláštní pikantnost. Pokud chcete zachovat chuť papriky, ale zároveň nechcete vařit příliš horké jídlo, můžete bělavou vrstvu mírně oloupat nebo přidat trochu méně kořeněného produktu, než je uvedeno v receptu. .

Pikantní knedlíky s jogurtem – nejchutnější jídlo za 10 minut

Toto kořeněné jídlo obsahuje minimum tuku (0,2 g na 100 g), 1,5 g sacharidů a 2 g bílkovin. Jeho složení zahrnuje také vodu, vlákninu a monosacharidy. Pikantní zelenina obsahuje také mnoho vitamínů a minerálů: A, B, C, E, K a PP, draslík, vápník, hořčík, sodík, fosfor, železo.A nejlepší je, že 100 g výrobku obsahuje pouze 40 kcal.

Kromě toho zelenina obsahuje endorfiny, nazývané také „hormony štěstí“ a quartzetin, který zlepšuje vstřebávání katechinů. Posledně jmenované látky chrání cévy před „špatným“ cholesterolem.

Díky této zajímavé kombinaci užitečných látek ve svém složení má feferonka mnoho užitečných vlastností. Zlepšuje krevní oběh, aktivuje látkovou výměnu, mozkovou činnost, snižuje krevní tlak, zvyšuje odolnost organismu vůči stresu, posiluje imunitní systém. Nedávné studie potvrzují, že chilli papričky mohou mít příznivý vliv na naši délku života.

Kořeněný produkt by měli s opatrností konzumovat ti, kteří mají onemocnění žlučníku a žaludku. V tomto případě se při jeho konzumaci mohou objevit zažívací potíže a alergické reakce.

A i když jste naprosto zdraví, je nejlepší nepřidávat jídlo příliš teplo. Začněte s 10-15 g denně. A pamatujte, že chilli je jasné koření, které učiní chuť jídel bohatší a aromatičtější, a není hlavní složkou.

Více: Toto ovoce rozpouští břišní tuk lépe než feferonky

Důležité: Článek má pouze informativní charakter, nenahrazuje vyváženou stravu a konzultaci s odborníkem! Informace v něm uvedené nelze použít k samoléčbě! Při prvních příznacích onemocnění vyhledejte lékaře!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA