Grilované maso, sušenky a soda: nejškodlivější pojmenované potraviny

Sof Drink 0 0.jpg krásu a zdraví

Mezinárodní skupina vědců identifikovala nejnebezpečnější produkty pro zdraví. Takové jídlo vede k vážným zdravotním problémům, což v konečném důsledku zkracuje délku života.

O podrobnosti se podělila nutriční specialistka Zukhra Pavlova, uvádí Pravda.ru.

Jak specialista poznamenal, masové pochoutky jsou v tomto žebříčku na prvním místě. Zdraví škodlivé jsou slanina, šunka, klobásy, ale i uzená masa, nakládané okurky a další produkty, u kterých byly použity další prostředky pro uchování a zlepšení chuti.

Takové produkty vyvolávají riziko srdečních a cévních onemocnění. Pokud navíc člověk sní každý den zhruba 50 gramů průmyslově zpracovaného masa, vystavuje se riziku rakoviny.

Pít sodu
Foto: Pixabay

Maso byste neměli vařit na grilu. Toto zpracování vytváří v produktu nebezpečné sloučeniny.

Na druhém místě tohoto seznamu je pečivo z bílé mouky, které obsahuje hodně jednoduchých sacharidů.

Měli byste se vyhnout sladké sodovce a také potravinám, které obsahují hodně trans-tuků (například rychlé občerstvení nebo smažená jídla).

Ze svého jídelníčku byste také měli vyloučit energetické nápoje.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA