Mezinárodní skupina vědců identifikovala nejnebezpečnější produkty pro zdraví. Takové jídlo vede k vážným zdravotním problémům, což v konečném důsledku zkracuje délku života.
O podrobnosti se podělila nutriční specialistka Zukhra Pavlova, uvádí Pravda.ru.
Jak specialista poznamenal, masové pochoutky jsou v tomto žebříčku na prvním místě. Zdraví škodlivé jsou slanina, šunka, klobásy, ale i uzená masa, nakládané okurky a další produkty, u kterých byly použity další prostředky pro uchování a zlepšení chuti.
Takové produkty vyvolávají riziko srdečních a cévních onemocnění. Pokud navíc člověk sní každý den zhruba 50 gramů průmyslově zpracovaného masa, vystavuje se riziku rakoviny.
Maso byste neměli vařit na grilu. Toto zpracování vytváří v produktu nebezpečné sloučeniny.
Na druhém místě tohoto seznamu je pečivo z bílé mouky, které obsahuje hodně jednoduchých sacharidů.
Měli byste se vyhnout sladké sodovce a také potravinám, které obsahují hodně trans-tuků (například rychlé občerstvení nebo smažená jídla).
Ze svého jídelníčku byste také měli vyloučit energetické nápoje.