Abyste jedli zdravě a zdravě, měli byste věnovat pozornost sezónním produktům.
Některé zdravé druhy zeleniny a ovoce se vyplatí jíst pravidelně, protože jsou dostupné.
Řeč je o řepě, mrkvi, kopru, petrželce, citrusových plodech, špenátu, celeru, zelené cibulce, jablkách a dalších možnostech.
Co zařadit do svého jídelníčku v říjnu
švestky
Tyto plody mají specifickou chuť a vůni, proto se z nich často vyrábí marmeláda a další pokrmy. Největší výhody však mají čerstvé švestky.
Výrobek obsahuje obrovské množství vitamínů a minerálů, které pomohou zlepšit zdraví, říkají odborníci.
Tuřín
Z nějakého důvodu tento produkt ztratil svou popularitu, ale stojí za to tuto situaci napravit. Tuřín má vyvážené složení, které může zlepšit pohodu a stav těla.
Tuřín je zvláště užitečný pro ledviny a urogenitální systém jako celek.
Hroznová
Některé odrůdy révy vinné produkují pozdní sběr, takže si tento chutný a zdravý produkt můžete plně vychutnat. Ne každý ví, že hrozny mohou urychlit zotavení z řady nebezpečných nemocí.
Pokud v říjnu zkonzumujete dostatek hroznů, můžete výrazně zlepšit stav svého těla.
Brusinka
Toto cenné bobule se aktivně používá při vaření, takže byste to měli určitě vyzkoušet. Jedná se o vynikající prostředek pro prevenci onkologie, cukrovky a srdečních chorob.
Medové houby
Na medové houby už můžete jít do lesa, protože se v lesích začaly aktivně objevovat. Jde o neuvěřitelně cenné houby s výborným složením.
Pokud můžete nasbírat dostatek medových hub, vyplatí se je na zimu zmrazit.