Hrušky dozrávají mezi srpnem a zářím. V tuto dobu se doporučuje sníst co nejvíce těchto plodů. Pro zdraví ale bude nejlepší, když budete hrušky jíst každý den po celý rok.
Předpokládá se, že hrušky pomáhají léčit kašel, nemoci horních cest dýchacích a zmírňují horečku. Tyto plody obsahují hodně medu, vitamínu C, které chrání tělo před poškozením buněk. Divoké ovoce je považováno za nejužitečnější.
Tyto plody jsou potravou i lékem
Pokud budete jíst alespoň jednu hrušku denně, přinese to velké zdravotní výhody, soudí odborníci. Budete mít pod kontrolou svou váhu, snížíte pravděpodobnost, že budete čelit chronickým onemocněním (hypertenze, cukrovka, srdeční choroby). A vaše tělo dostane dostatek různých vitamínů a minerálů.
Všechny odrůdy hrušek pomáhají uhasit žízeň, hojí rány, ředí žluč. Hrušková šťáva se také používá k posílení kapilár.
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!