Ječná bulgurová kaše – tajemství tibetských mnichů pro dlouhověkost

1684748905 P1 Shutterstock 2127998564.jpg krásu a zdraví

Od úsvitu lidstva se lidé zajímali o dlouhověkost. Michael Jackson například spal v tlakové komoře, Stalin financoval pokusy objevit elixír dlouhověkosti a Repin jedl pouze bylinkové polévky.

To vše se zdá být pošetilé, protože člověk nemůže jít proti svému osudu. Ale v tomto světě jsou lidé, silní a tvrdí, navzdory všemu. Tibetští mniši jsou mimořádní lidé, jejichž askeze, zdraví a nezlomný duch vyvolávají pouze obdiv.

Ale jeden produkt, který v našich obchodech stojí haléře, je oblíbený mezi tibetskými dlouholetými.

Právě ječná bulgurová kaše uspokojuje tělu potřeby všech živin, dodává energii, lehkost v těle a bystrou mysl. Tyto cenné bobule obsahují mimo jiné lysin, který působí antivirově a stimuluje tvorbu kolagenu v těle.

A tady je jednoduchý recept na bulgurovou kaši tak, jak se připravuje v tibetských horách.

Do litinové pánve dáme hrnek ječného bulguru opéct dozlatova, není třeba přidávat olej.

Během této doby dejte na sporák vařit 2 hrnky vody a hotový bulgur nalijte do hluboké keramické misky a zalijte horkou vodou. Kaši osolte podle chuti a pokrm zabalte do ručníku. Bulgurová kaše by měla nějakou dobu odstát, dokud nenabobtná.

Pak přidejte trochu kravského másla a během půstu – zeleninové. Nebude zbytečné přidat trochu cibule. V této podobě podávejte na stůl horkou ječmennou bulgurovou kaši. Spolu s tímto zdravým obědem pijte zelený čaj se zázvorem a medem a jako dezert sušené meruňky.

Pamatujte, že to není jen zdravý oběd, toto jídlo odstraňuje bez pocitu neduhy v těle a dodává vám dlouhověkost.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA