Od úsvitu lidstva se lidé zajímali o dlouhověkost. Michael Jackson například spal v tlakové komoře, Stalin financoval pokusy objevit elixír dlouhověkosti a Repin jedl pouze bylinkové polévky.
To vše se zdá být pošetilé, protože člověk nemůže jít proti svému osudu. Ale v tomto světě jsou lidé, silní a tvrdí, navzdory všemu. Tibetští mniši jsou mimořádní lidé, jejichž askeze, zdraví a nezlomný duch vyvolávají pouze obdiv.
Ale jeden produkt, který v našich obchodech stojí haléře, je oblíbený mezi tibetskými dlouholetými.
Právě ječná bulgurová kaše uspokojuje tělu potřeby všech živin, dodává energii, lehkost v těle a bystrou mysl. Tyto cenné bobule obsahují mimo jiné lysin, který působí antivirově a stimuluje tvorbu kolagenu v těle.
A tady je jednoduchý recept na bulgurovou kaši tak, jak se připravuje v tibetských horách.
Do litinové pánve dáme hrnek ječného bulguru opéct dozlatova, není třeba přidávat olej.
Během této doby dejte na sporák vařit 2 hrnky vody a hotový bulgur nalijte do hluboké keramické misky a zalijte horkou vodou. Kaši osolte podle chuti a pokrm zabalte do ručníku. Bulgurová kaše by měla nějakou dobu odstát, dokud nenabobtná.
Pak přidejte trochu kravského másla a během půstu – zeleninové. Nebude zbytečné přidat trochu cibule. V této podobě podávejte na stůl horkou ječmennou bulgurovou kaši. Spolu s tímto zdravým obědem pijte zelený čaj se zázvorem a medem a jako dezert sušené meruňky.
Pamatujte, že to není jen zdravý oběd, toto jídlo odstraňuje bez pocitu neduhy v těle a dodává vám dlouhověkost.