Kdo by neměl jíst hrášek a proč, vysvětlil alergolog

Goroh 02.jpg krásu a zdraví

Hrách je oblíbený produkt. Přidává se do salátů, polévek, připravuje se z něj kaše, nebo jednoduše zavařuje.

A z dobrého důvodu. Přesto hrášek obsahuje vitamíny, které jsou nezbytné pro udržení dobrého zdraví.

Výrobek obsahuje vitamíny A a betakaroten, které zlepšují stav vlasů, nehtů a pokožky, pomáhají posilovat zuby, kosti a zlepšují zrak.

Kromě toho stojí za zmínku, že hrášek je bohatý na vitamín C, který má pozitivní vliv na imunitní systém a nervový systém. Obsahuje také vitamíny skupiny B, které mají dobrý vliv na metabolismus.

Hrách
Foto: © Belnovosti

Ale je důležité vzít v úvahu, že ne každý může jíst hrášek. Uvedla to doktorka Elena Paretskaya v rozhovoru se zástupci publikace Doctor Peter.

Hrách má podle odborníka vysoký obsah purinů, které zvyšují hladinu kyseliny močové v těle.

V důsledku toho se mohou objevit bolesti kloubů, hrozí i ledvinové kameny.

Hrachu by se proto měli vyhýbat starší lidé, kteří mají narušený metabolismus purinů nebo mají problémy s gastrointestinálním traktem.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA