Na první pohled se kvass zdá být zcela bezpečným nápojem, který dokonale uhasí žízeň. Ale ne každý může pít takový nápoj.
Podrobněji o tom mluvil odborník na výživu Michail Ginzburg v rozhovoru pro rádio Sputnik.
Jak poznamenal lékař, přípravek obsahuje organické kyseliny, které mohou dráždit sliznice a vyvolat gastritidu a peptické vředy.
. Proto není vhodné, aby lidé s onemocněním žaludku pili kvas.
Ginzburg zdůraznil, že kvas prodávaný v obchodech obsahuje příliš mnoho cukru, což může v konečném důsledku vést k cukrovce nebo obezitě.
Proto byste nápoj neměli zneužívat a neměli byste pít více než jednu sklenici kvasu denně.
Pokud byl takový produkt vybrán, měli byste ho vypít po hlavním jídle, aby nedošlo k podráždění sliznic.
Pokud mluvíme o přidání kvasu do okroshky, můžete jíst malou porci denně.