Lékař odhalil, proč by lidé nad 50 let měli jíst čokoládu

0459337001642757136 2089333 920x708.webp krásu a zdraví

Specialista říká, že pochoutka se 70% obsahem kakaa dokáže tělu dodat mnoho antioxidantů, například v podobě polyfenolů a resveratrolu. Podle doktora Solomatiny tento dezert po 50 letech působením antioxidačních složek zlepšuje ochranu před cévními chorobami – snižují citlivost organismu na záněty a aterosklerózu.

Čokoláda pro lidi po 50 letech

„Tato pochoutka ředí krev a zabraňuje vzniku cévních onemocnění,“ říká lékařka.

Doktor: Toto je nejškodlivější čokoláda

Doktor Solomatina dodává, že pozitivní efekt jeho konzumace se rozšiřuje i na imunitní systém. Černá pochoutka navíc obsahuje vysokou dávku hořčíku, který blahodárně působí na nervovou soustavu, ale i na kosti, vlasy, zuby a nehty. Přítomnost hořčíku činí tento produkt užitečným pro udržení vyrovnaného krevního tlaku – stopový prvek podporuje expanzi krevních cév, což zabraňuje zvýšení tlaku.

„Kousek čokoládového pokušení by se měl nechat pomalu rozpustit v ústech, ne žvýkat.“ Pocit sytosti se tak dostaví rychleji a tělo získá všechny výhody produktu,“ poradil doktor Solomatina.

Doktor říká, že hořké čokolády jsou nejprospěšnější, protože obsahují přírodní kakaové boby obohacené o živiny. V mléce nejsou téměř žádné flavonoidy užitečné pro mozek, protože mléko je ničí. Ale mléčná verze obsahuje rychlé sacharidy, které v krátké době zlepšují kognitivní funkce a intelektuální aktivitu.

Kvalitní kakaový výrobek obsahuje polyfenoly, které příznivě působí na kardiovaskulární systém a zabraňují tvorbě cholesterolových plaků. Má také vyšší množství antioxidantů než borůvky. Tato pochoutka se ukazuje jako účinnější proti stárnutí buněk.

Jeho spotřeba má následující vlastnosti:

  • zvyšuje koncentraci;
  • chránit před rychlou únavou;
  • zrychluje rychlost, s jakou mozek zpracovává informace a přenáší je do nervových zakončení;
  • zlepšuje vnímání a asimilaci informací;
  • urychluje myšlenkové procesy a reakce;
  • podporuje krátkodobou paměť;

Každodenní konzumace kakaové pochoutky zlepšuje metabolismus střevní flóry. Je to kvůli probiotikům, která pomáhají:

  • zlepšení procesů v tlustém střevě;
  • potlačení vývoje patogenní mikroflóry;
  • stimulace syntézy kyseliny listové, nezbytné pro správnou funkci žaludku a střev.

Pochoutka působí jako antispasmodikum a vykazuje následující příznivé vlastnosti:

  • rozšiřuje krevní cévy a snižuje tlak v břišní dutině;
  • čistí játra;
  • snižuje počet volných radikálů;
  • zvyšuje imunitu;
  • snižuje riziko zánětu;

Více: Lékař odhalil, co se děje s mozky lidí, kteří každý den jedí čokoládu

Důležité: Informace jsou poskytovány pouze pro referenční účely. Kontraindikace a vedlejší účinky konzultujte s odborníkem a v žádném případě neprovádějte samoléčbu. Při prvních příznacích onemocnění se poraďte s lékařem.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA