Lékaři identifikovali 5 nejškodlivějších potravin

Kolbasa 01 1.jpg krásu a zdraví

Jsou potraviny, které prostě nemůžete jíst každý den. Škodí žaludku, mohou vést k srdečním problémům a způsobit nadváhu.

Podrobněji o tom píše publikace Izvestija.

Jak lékaři poznamenali, v první řadě je lepší vzdát se rychlého občerstvení, které má vysoký obsah nasycených tuků, cukru, soli a dalších škodlivých přísad, které mohou způsobit vážné problémy nejen s hmotností, ale také s kardiovaskulárním systémem.

Z jídelníčku by měly být odstraněny i polotovary z obchodu, které jsou často připravovány z nekvalitních surovin.

Klobása
Foto: © Belnovosti

Stojí za to připomenout, že při pravidelné konzumaci takového jídla se nelze vyhnout zažívacím problémům.

Sladkosti a soda jsou také zahrnuty do seznamu produktů, které je nejlepší odstranit z vašeho menu. Obsahují příliš mnoho cukru, trans-tuků a umělých přísad. Fanouškům takových přípravků hrozí nejen nadváha, ale také kazy a řada dalších onemocnění.

Většinu takového jídla je vhodné nahradit domácími analogy, stejně jako zeleninou, ovocem a bobulemi.

Nápoje s kofeinem je třeba omezit, ideálně se jim vyhnout a zvolit čistou vodu. Energetické nápoje, káva a další podobné produkty totiž vyvolávají úzkost, nespavost a podrážděnost.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA