„Má baktericidní vlastnosti“: lékař hovořil o výhodách kysaného zelí

Kapusta 16 0.jpg krásu a zdraví

Mnoho hospodyněk často připravuje kysané zelí na zimu, aby potěšily sebe a své domácnosti voňavým a chutným občerstvením, které se hodí na každý stůl v chladném dni.

Ale ne každý ví, jak užitečný je takový produkt.

Faktem je, že takové zelí má baktericidní vlastnosti, protože obsahuje kyselinu mléčnou, která dokáže zničit toxiny.

Také „dezinfikuje střeva“ od škodlivých prvků, které se mohou dostat s vodou a jídlem.

Zelí
Foto: © Belnovosti

Toto prohlášení učinila gastroenteroložka Nuria Dianova na rozhlasové stanici „Moskva mluví“.

Lékař zároveň dodal, že je také nutné přípravek dlouhodobě a důkladně žvýkat.

Kysané zelí je přitom lepší jíst k obědu.

Večer by se neměl přidávat k večeři, protože zadržuje tekutiny v těle.

Pokud máte žaludeční potíže, pak je vhodné svačinu odmítnout.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA