Nejdůležitější produkty v zimním menu uvedla slavná dietoložka a výživová poradkyně Elena Sviridova. V první řadě jsou to ryby – jeden z hlavních zdrojů omega-3 mastných kyselin, které jsou zodpovědné za posílení imunitního systému.
„Omega-3 také bojuje proti depresi. Pokud vás omrzí jíst ryby, můžete si dát vlašské ořechy, lněná semínka, fazole a chia,“ vysvětlila výživová poradkyně.
7 receptů na detox jater
Kromě toho je dobré zařadit do jídelníčku mrkev, řepu a brambory, které obsahují dostatečné množství vitamínu A. Jejich složení bohaté na sacharidy dodá spoustu energie, poznamenal odborník.
Sviridová dodala, že důležitou součástí jsou i citrusové plody v zimě – mandarinky a pomeranče jsou dobrým zdrojem vlákniny a flavonoidů.
Na závěr odborník poznamenal, že v zimě byste měli pít více vody a jíst polévky, nejlépe na kuřecím nebo masovém vývaru, a také rybí polévku./Zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!