Nízkosacharidová strava zhoršuje práci nervového systému

1657012435 Shutterstock 1869412477.jpg krásu a zdraví

Může existovat kompetentní odpověď na otázku, zda je dieta, při které se konzumují pouze tučné produkty, skutečně účinná? Dále mě zajímá odborný názor na Dukanovu nízkosacharidovou dietu s důrazem na bílkoviny.

Zornitsa Zlateva – Plovdiv

Odborníci jsou skálopevně přesvědčeni, že jíst pouze tučná jídla je nejen škodlivé, ale i nebezpečné. Je těžké si představit, že člověk může jíst jen slaninu a pít smetanu.

Takový člověk uvolní příliš mnoho žluči a pankreatické šťávy. Hlavním nebezpečím je, že kvůli zhoršenému metabolismu tuků se tvoří toxické sloučeniny a zhoršuje se práce centrálního nervového systému.

Nízkosacharidové diety nejsou pro každého. Zvláště nebezpečný je první týden, kterému se říká „útok“.

Dieta pro dlouhověkost

Kvůli odmítání sacharidů se v těle zvyšuje množství dusíkatých sloučenin, které mají špatný vliv na centrální nervový systém.

Člověk se stává velmi podrážděným, potřebuje pít více vody. Takový způsob stravování je extrémně nebezpečný pro ty, kteří trpí vážnými onemocněními ledvin – jejich funkce se prudce zhoršuje.

Ve většině případů se při Dukanově dietě účinek dostaví rychle. Obecně platí, že hubnete v prvním týdnu.

Je to přeci zkouška jak psychiky, tak síly vůle. Pokud dieta nepřinese rychlý účinek, ukáže se to jako neúnosná zátěž. Protože je potřeba, aby se člověk na takové dietě nepřejídal, jedl střídmě, čehož se těžko dosáhne.

Často je zvýšená chuť k jídlu kompenzací za prožitý stres. I když jsou i lidé, kteří při nervovém vypětí naopak přestávají jíst.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA