Odborníci na výživu vyjmenovali důvody, proč jíst kysané zelí

1545563497 6 374.jpg krásu a zdraví

Kysané zelí je vynikající zimní potravina – má hodně vitamínu C, dokonce více než citrusové plody.

Navíc je výborným probiotikem, prebiotikem, zdrojem vlákniny a důležitých enzymů. To vše umožňuje využití kysaného zelí na podporu imunity a trávicího traktu.

Kysané zelí může být podle lékařů výborným prostředkem k prevenci bolestí žaludku a dvanácterníkových vředů. Šťáva z kysaného zelí je bohatá na L-glutamin, který dokáže léčit poškození střevních stěn. Prostřednictvím zelí dostává střevo velké množství prospěšných bakterií. Navíc jen půl šálku kysaného zelí denně pokryje denní potřebu vitamínu K (důležitého pro zdravé zuby a vlasy).

Zelí také odstraňuje plak na zubech a kompenzuje nedostatek vitamínů B (snižuje riziko onemocnění kardiovaskulárního systému). Odborníci na výživu doporučují kombinovat zelí s rybami, masem a zeleninou. Můžete do něj přidat mrkev a borůvky, nejlépe zelí kvasí samo. V konečném produktu je příliš mnoho cukru a octa./ Zdrave.to

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA