Pokud máte problémy s ledvinami, zapomeňte na tyto potraviny

1700489603 Bobovi1.jpg krásu a zdraví

Lidé s chronickým onemocněním ledvin musí omezit množství draslíku, které konzumují, protože jejich ledviny jej nedokážou správně zpracovat, což způsobuje jeho hromadění v krvi.

Vysoké hladiny draslíku mohou způsobit vážné příznaky, včetně nepravidelného srdečního tepu a svalových křečí.

Nízká hladina draslíku může způsobit svalovou slabost.

Některé potraviny s vysokým obsahem draslíku, které by lidé s chronickým onemocněním ledvin měli omezit nebo se jim vyhnout, zahrnují:

Tipy a bylinkové recepty pro zdraví srdce

• Ořechy, luštěniny, mléčné výrobky, banány, pokrmy z rychlého občerstvení, špenát, rajčata atd.

Potraviny s nízkým obsahem draslíku jsou pro lidi s těmito stavy bezpečnější. Omezující dieta umožňuje příjem 2 000 miligramů draslíku denně. Lékař nebo odborník na výživu je však v nejlepší pozici, kdy může člověku poradit s jeho individuálními potřebami.

Existuje mnoho potravin, které mají nízký obsah draslíku. Jablka, většina ovoce včetně ostružin, borůvek, jahod a malin, hrozny a hroznová šťáva, ananas a ananasová šťáva, mrkev, brokolice, okurky, zelí, bílá rýže, nudle a chléb (ne celozrnný) atd./zdrave.to

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA