Potraviny, které nejsou dobré pro srdce, zde je to, na co si dát pozor

8867 Shutterstock518054218.jpg krásu a zdraví

Pokud chcete pečovat o zdraví svého srdce, musíte zjistit, které potraviny doporučují kardiologové, abyste se vyhnuli na 99 procent.

Nebezpečné příznaky vysokého krevního tlaku

I když vás žádná z těchto potravin nezabije, pokud je budete jíst příležitostně, lékaři říkají, že jde o potraviny, které byste neměli jíst nikdy nebo jen velmi zřídka.

Játra

Doktorka Eleanor Levinová, kardioložka ze Stanfordské univerzity, říká, že byste nikdy neměli jíst játra.

„Játra jsou červené maso s extrémně vysokým obsahem tuku. Obecně se vyhýbám červenému masu, protože má vysoký obsah nasycených tuků a trans tuků, a kromě toho, že jsou špatné pro srdce, mohou nasycené tuky způsobit osteoporózu.

„Játra jsou obzvláště špatná, protože jsou to orgán filtrující toxiny, takže všechny toxiny mají tendenci sedět tam,“ řekl Levin.

Které krevní indikátory signalizují hypertenzi

Klobásy

Elizabeth Klodasová, kardioložka z Minneapolis, řekla, že se za každou cenu vyhýbá snídaňovým párkům.

„Mají vysoký obsah sodíku (způsobuje vyšší krevní tlak) a jsou bohatým zdrojem nasycených tuků, které zvyšují hladinu cholesterolu.

„Protože máme tolik místa v žaludku, mohou potraviny jako snídaňové párky nahradit jiné potraviny, které mohou mít lepší zdravotní účinek,“ dodala.

Clodas poznamenal, že veškeré zpracované maso, včetně klobás, šunky a slaniny, je Světovou zdravotnickou organizací klasifikováno jako karcinogenní.

Slanina ani klobása ve snídaňovém sendviči nejsou dobrý nápad, zvláště ráno, když je váš žaludek prázdný.

Margarín

Pokud stále jíte falešné máslo, je čas přestat, protože margarín je pro vás prostě špatný.

„Margarín se teoreticky zdá jako skvělý nápad, ale ukázalo se, že je stejně škodlivý jako máslo,“ říká Harmony Reynolds, MD, kardiolog z NYU Langone Health.

Pouze 4 pravidla: Dermatolog odhalil tajemství zdravých nehtů

Koblihy

Mnoho koblih se smaží na olejích, které obsahují trans-tuky, které jsou těžké pro srdce, říká doktorka Jane Morganová, kardioložka z Atlanty.

„Transtuky zvyšují hladinu cholesterolu a cukru v krvi, což přispívá k cukrovce 2. typu, srdečním onemocněním a mrtvici,“ říká Morgan.

Transmastné kyseliny jsou na etiketách často „maskované“ jako částečně hydrogenované oleje, proto čtěte etikety a vyhněte se jim.

Šunka

Možná jste šunku jedli naposledy, když jste byli ve škole, nebo je možná stále součástí vašeho jídelníčku. V každém případě je pravděpodobně nejlepší to přeskočit, říká Dr. James Udelson, vedoucí kardiologie v Tufts Medical Center.

„Je důležité si uvědomit, že klíčem ke zdraví srdce je dodržovat doporučenou středomořskou dietu American Heart Association, která je bohatá na zeleninu, celozrnné výrobky, ryby a některé libové maso, ořechy a luštěniny,“ dodává Udelson./ zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA