Omezování je stejně škodlivé jako přehánění některých potravin. Když si ale vybíráme denní menu, je dobré vědět, které suroviny mohou poškodit náš kostní systém a v jakém množství je dobré je přijímat.
Ideální snídaně pro zdravý žaludek
Některé potraviny a nápoje, zejména v kombinaci, mohou bránit našemu tělu ve vstřebávání vápníku.
Sycené nápoje
Sycené nápoje obsahují kyselinu fosforečnou, která brání našemu tělu vstřebávat vápník. Buďte na ně opatrní a pokud možno je omezte.
Chipsy, lahůdkový salám, polévkový prášek jsou jen malou částí potravin, které obsahují sůl ve velmi velkém množství. „Pomáhají“ tělu ztratit vápník, takže s jejich užíváním buďte opatrní.
Těchto 5 potravin je levnějších a zdravějších, pokud si je koupíte mražené
Hovězí játra je nejlepším zdrojem vitaminu A. Pokud je ho však v těle v nadměrném množství, začne odemykat proces aktivity osteoklastů neboli sebedestrukci kostí.
Alkohol zabraňuje osteoblastům (buňkám tvořícím kosti) absorbovat minerály, jako je vápník, což zase oslabuje strukturu kostí.
Kávazvláště pokud to přeženeme, obsahuje kofein, který nám brání vstřebání vápníku.
Potraviny s hydrogenovaným tukem, jako každé jiné balené sladkosti, popcorn… Čtěte štítky velmi pozorně. /Zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!