Gastroenterologové před tím varují. To jistě poškodí trávicí systém a s největší pravděpodobností způsobí křeče.
80 % lidí má asymptomatické žlučové kameny
A dodávají, že čím studenější nápoje, tím vyšší je riziko křeče ve žlučovodu (v tomto se shromažďuje žluč z jater a žlučovodu). Proto je vhodné vyloučit studenou limonádu, studené pivo atp.
Lékaři poukazují i na další potenciálně nebezpečné nápoje kombinované s grilovanými špízy, jako je alkohol.
Vzhledem k tomu, že špízy jsou těžko stravitelná potravina, jejich zpracování představuje vážnou zátěž pro trávicí systém.
A když se přidá tvrdý alkohol, tato zátěž se zvýší. Navíc se uvolňují toxiny.
Lékaři zakazují míchat okurky a rajčata a důvodem je…
Tělo musí být extrémně silné a zdravé, aby to všechno zvládlo bez újmy na zdraví.
Vyhněte se také šťávám, ať už baleným nebo čerstvě vymačkaným. Důvodem je, že je v nich hodně cukru a grilovací špízy jsou vysoce kalorické jídlo.
Taková kombinace zvyšuje riziko přibírání na váze. Nakonec si můžete dovolit teplé ovocné sirupy, kompoty ze sušeného ovoce, zelený nebo bylinkový čaj, radí gastroenterologové. /Zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!