Odbornice na výživu Elena Mykhaylenko pojmenovala potraviny, které mají toxický účinek na játra.
Jaká vyšetření se musí udělat po 40 letech
„Pro zdraví jater, ale i pro zdraví dalších orgánů našeho těla se doporučuje omezit potraviny s vysokým obsahem živočišných tuků – jako je sádlo, máslo, uzeniny, tučná masa (kachna, vepřové) . Nemusíte se těchto potravin úplně vzdát, ale měli byste je ve své stravě používat s mírou,“ řekl Mykhaylenko.
Zvýšené množství soli v potravinách vede podle odborníka k negativním důsledkům i pro játra.
Šokující FOTKY! Učitel vypil 6 energetických nápojů denně, aniž by tušil, co se stane s jeho jazykem
„Podle doporučení WHO by denní příjem soli neměl být u dospělého člověka vyšší než 5 gramů. Pamatujte, že sůl se často skrývá v masných výrobcích, jako jsou klobásy, uzené maso, klobásy. Velké množství soli obsahují také solené sýry, chipsy a konzervy. Zdravou náhradou by byl domácí chlebíček s pečeným krůtou a zeleninou, tvarohem nebo lehce nasolenou rybou,“ řekl lékař.
11 mýtů o papilomaviru, kterým byste neměli věřit
Pro udržení zdraví jater byste se podle ní měli vzdát i alkoholu a omezit vaření jídla s velkým množstvím oleje.
„Tímto způsobem si zachováte nejen játra, ale také své zdraví obecně,“ shrnula Mykhaylenko./zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení pro všechny