Mnoho lékařů doporučuje jíst co nejvíce zeleniny. Zubaři jsou však jiného názoru a varují: některé z těchto na první pohled užitečných přípravků mohou zuby vážně poškodit.
Zubní vědci uvedli, že některé druhy zeleniny mají špatný vliv na zuby. Závažně negativně působí zejména cukety, lilek, chřest, cukety a tykve.
Je třeba poznamenat, že pokud je ve stravě velké množství takové zeleniny, pravděpodobnost vzniku onemocnění zubů a dásní se výrazně zvyšuje. Problém je, že obsahují velké množství kyselin, které jsou nebezpečné pro sklovinu. Proto je nutné omezit množství výše zmíněné zeleniny. Nezapomeňte na základní pravidla – vyčistit si zuby a opláchnout ústa.
Vědci také naznačují škodlivost jogurtu. Pokud je mezi hlavními jídly, zvyšuje se riziko vzniku kazu. Jogurt škodí stejně jako sycené nápoje, bonbony, čokoláda./Zdrave.to.