Vejce čistí špatný cholesterol a podporují játra

1579898341 Shutterstock 1367408030.jpg krásu a zdraví

Ucpané cévy v důsledku vysoké hladiny cholesterolu zvyšují riziko srdečního infarktu a mrtvice. Jedním z přípravků, které účinně podporují zdraví jater a zabraňují usazování tzv. „špatného“ cholesterolu na cévních stěnách, jsou slepičí vejce.

„Vejce obsahuje kompletní sadu aminokyselin, které jsou nejsilnějšími antioxidanty,“ píše Health-food.rf s odkazem na lékaře s tím, že lecitin je jedním z nejcennějších pro cévy a játra.

Doktor Strokov vysvětlil, jak můžete s vejci shodit přebytečná kila

Navíc zvýšením hladiny „dobrého“ cholesterolu mohou vejce zabránit rozvoji aterosklerózy. Lékaři však upozorňují, že při obecně zvýšené hladině cholesterolu v krvi byste měli být s přípravkem opatrnější a omezit spotřebu vaječných žloutků na 2-3 týdně.

Bude užitečné vařit míchaná vejce (s minimálním množstvím oleje, bez křupavé kůrky) s bylinkami a rajčaty. Ten, jak nám lékaři připomínají, obsahují lykopen, což je silný antioxidant, který také snižuje riziko rakoviny a srdečních chorob.

Odborníci poznamenávají, že kuřecí vejce by měla být před vařením opláchnuta. Výrobek by měl být skladován ostrým koncem dolů. To pomůže žloutku zůstat vycentrovaný a nedotýkat se vzduchové vrstvy, která vyplňuje tupý konec.

Proč se bakterie už nebojí antibiotik?

„Trvanlivost vejce začíná od data snesení, nikoli od data vytřídění uvedeného na skořápce,“ zdůrazňují odborníci.

„Standard pro složení aminokyselin je vaječný bílek. To je ideální snídaně,“ řekl dříve doktor lékařských věd, profesor, odborník na výživu Alexej Kovalkov./Zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA