Výhody řepné šťávy: čerstvou zeleninovou šťávu ocení sportovci

Svekla 0.jpg krásu a zdraví

Mnozí z nás jsou zvyklí na čerstvě vymačkané ovocné šťávy – pomeranč, citron, hroznové víno a tak dále.

Ale co čerstvé zeleninové šťávy a jejich blahodárné vlastnosti?

Mnoho lidí zapomíná, že pití této šťávy výrazně zlepšuje krevní oběh, a to je jen jeden z důvodů, proč je mezi sportovci oblíbená.

Pojďme přijít na to, proč by se měla šťáva z řepy čas od času konzumovat.

řepa
Foto: © Belnovosti

Výhody řepné šťávy

Zvyšuje výkon, zlepšuje krevní oběh a také posiluje svalovou kontrakci.

Šťáva z řepy má pozitivní vliv na nervový systém, štítnou žlázu a imunitu.

Nemůže se však skladovat příliš dlouho, protože rychle ztrácí své prospěšné vlastnosti. K jeho přípravě použijte zdravou zeleninu a ovoce.

Je lepší umístit čerstvě vymačkanou šťávu do chladničky na 2-3 hodiny – nádoba by měla zůstat otevřená. Poté se doporučuje scedit a konzumovat 10-20 minut před jídlem.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA