Mnozí z nás jsou zvyklí na čerstvě vymačkané ovocné šťávy – pomeranč, citron, hroznové víno a tak dále.
Ale co čerstvé zeleninové šťávy a jejich blahodárné vlastnosti?
Mnoho lidí zapomíná, že pití této šťávy výrazně zlepšuje krevní oběh, a to je jen jeden z důvodů, proč je mezi sportovci oblíbená.
Pojďme přijít na to, proč by se měla šťáva z řepy čas od času konzumovat.
Výhody řepné šťávy
Zvyšuje výkon, zlepšuje krevní oběh a také posiluje svalovou kontrakci.
Šťáva z řepy má pozitivní vliv na nervový systém, štítnou žlázu a imunitu.
Nemůže se však skladovat příliš dlouho, protože rychle ztrácí své prospěšné vlastnosti. K jeho přípravě použijte zdravou zeleninu a ovoce.
Je lepší umístit čerstvě vymačkanou šťávu do chladničky na 2-3 hodiny – nádoba by měla zůstat otevřená. Poté se doporučuje scedit a konzumovat 10-20 minut před jídlem.