Zapomeňte na ně: Když budete jíst tato jídla, budete se cítit unavení

1549905029 Shutterstock 1043372752.jpg krásu a zdraví

Jídlo by mělo naplnit naše tělo živinami, energií a dobrou náladou. Vždyť i samotné jídlo nám přináší mnoho potěšení.

Sestavili seznam nejškodlivějších kuchyní světa

Ne všechny produkty nám však dobře slouží. Existuje mnoho známých potravin, které se nejen rychle mění v nenávistné tuky, ale také nám kradou energii. Při jejich konzumaci se rychle unavíte, necítíte se sytí, objevují se vám tmavé kruhy pod očima a pociťujete další známky únavy.

Dnes vám představíme některé z těchto špatných produktů, které vám kradou energii a přidávají kila.

Preclíky

Průměrný bagel může obsahovat 45 gramů nebo více rafinovaných sacharidů, které se velmi rychle změní na jednoduchý cukr, čímž se zvýší hladina inzulínu v krvi. A je hlavní příčinou téměř všech chronických onemocnění, včetně srdečních chorob a rakoviny. Tak se touto pochoutkou moc nenechte unést.

Káva

Šálek přírodní kávy je docela přijatelný a dokonce užitečný způsob, jak začít den. Počet šálků za den závisí na osobní toleranci a krevním tlaku.

Mnoho kávových nápojů v kavárnách, automatech a barech však obsahuje sladidla, sirupy a barviva, které berou energii, kterou by aromatická káva měla dávat.

Měli byste se také vzdát instantní kávy, kávových náhražek a hotových balíčků sušeného mléka a cukru. Obsahují příliš mnoho syntetických přísad, které napodobují chuť kávy, a „3 v 1“ obsahuje obrovskou dávku cukru.

Je opravdu škodlivé ohřívat jídlo v mikrovlnné troubě?

Hotové ovocné kaše

Tyto svačiny, většinou používané pro děti, jsou na tom nejhůře. Ve skutečnosti jsou mnohé z těchto obilovin geneticky modifikovaná zrna kombinovaná s fruktózou, cukrem a kukuřičným sirupem.

Proto je pro dítě i pro vás lepší připravit snídani ze sušeného ovoce, mléka atd. A pamatujte, že i přírodní kaše obsahují hodně sacharidů, takže odborníci na výživu radí nepřehánět to.

Soda

Sycené nápoje obsahují příliš mnoho cukru a umělých sladidel. Například chemický prvek aspartam, který se často používá jako náhražka cukru ve stravě, má asi 92 různých vedlejších účinků způsobených jeho užíváním.

Patří sem: záchvaty, epilepsie, cukrovka, vrozené vady, emoční poruchy, mozkové nádory. A neměli bychom ani mluvit o nebezpečí barviv a konzervačních látek, které jsou obsaženy v sycených nápojích.

Například kyselina fosforečná snižuje schopnost našeho těla vstřebávat a využívat vápník, což vede k měknutí kostí, zubů a osteoporóze.

.Říkají tomu „král koření“, ale ukazuje se, že je škodlivý

Koupil jogurt

Fermentovaný jogurt podle tradiční receptury je skutečnou zásobárnou užitečných probiotik. Ale většinou jogurty, které se prodávají v obchodech, nemají užitečné vlastnosti, protože v procesu pasterizace je zničena většina živin a cenných enzymů.

Sendviče, hamburgery a další pouliční jídlo

Obsahují hodně pečiva, což znamená rafinované sacharidy, a zpracované masové uzeniny s antibiotiky, které obsahují dusitan sodný, glutaman sodný, kukuřičný sirup, umělá aromata, konzervanty nebo barviva. Žádná nutriční hodnota – jen kila navíc a cholesterol.

Přírodní šťávy

Pokud se bavíme o džusu v balení střední cenové kategorie, tak se vlastně bavíme o něčem, v čem toho ovoce moc nezbývá. Většina ovocných šťáv z obchodu obsahuje cukr, barviva, kukuřičný sirup a umělá aromata s vysokým obsahem fruktózy.

Balené džusy navíc neobsahují vlákninu, antioxidanty ani jiné zdraví prospěšné fytochemické složky celého ovoce. Proto se nevyplatí začínat ráno šálkem cukru.

Prof. Dr. Igor Žirov, MUDr.: Nejnebezpečnější pro srdce jsou cukry a trans-tuky

ty

I nízkotučné koblihy nám ubírají energii. Jíst košíček je jako jíst talíř koření.

Jakmile budete jíst, dojde k prudkému nárůstu produkce inzulínu, pak dojde k rozpadu. To lze přičíst naprosto každému jídlu, které obsahuje hodně sacharidů a rafinovaného cukru, takže byste se měli držet dál od koblih.

Brambůrky

Bramborové lupínky nejsou nic jiného než nezdravé tuky a rafinované sacharidy smíchané se spoustou zpracovaného sodíku. Nadměrná konzumace vede k rakovině.

Hotové koktejly

Šejky z obchodu jsou téměř stoprocentní potravinovou bombou s vysokým obsahem cukru. Stejně jako jogurt nemají žádné prospěšné bakterie. Je lepší si koktejly připravovat doma, ale pouze pokud vaše tělo na kombinaci mléčných výrobků a čerstvého ovoce reaguje normálně./zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení pro všechny!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA