Jídlo by mělo naplnit naše tělo živinami, energií a dobrou náladou. Vždyť i samotné jídlo nám přináší mnoho potěšení.
Sestavili seznam nejškodlivějších kuchyní světa
Ne všechny produkty nám však dobře slouží. Existuje mnoho známých potravin, které se nejen rychle mění v nenávistné tuky, ale také nám kradou energii. Při jejich konzumaci se rychle unavíte, necítíte se sytí, objevují se vám tmavé kruhy pod očima a pociťujete další známky únavy.
Dnes vám představíme některé z těchto špatných produktů, které vám kradou energii a přidávají kila.
Preclíky
Průměrný bagel může obsahovat 45 gramů nebo více rafinovaných sacharidů, které se velmi rychle změní na jednoduchý cukr, čímž se zvýší hladina inzulínu v krvi. A je hlavní příčinou téměř všech chronických onemocnění, včetně srdečních chorob a rakoviny. Tak se touto pochoutkou moc nenechte unést.
Káva
Šálek přírodní kávy je docela přijatelný a dokonce užitečný způsob, jak začít den. Počet šálků za den závisí na osobní toleranci a krevním tlaku.
Mnoho kávových nápojů v kavárnách, automatech a barech však obsahuje sladidla, sirupy a barviva, které berou energii, kterou by aromatická káva měla dávat.
Měli byste se také vzdát instantní kávy, kávových náhražek a hotových balíčků sušeného mléka a cukru. Obsahují příliš mnoho syntetických přísad, které napodobují chuť kávy, a „3 v 1“ obsahuje obrovskou dávku cukru.
Je opravdu škodlivé ohřívat jídlo v mikrovlnné troubě?
Hotové ovocné kaše
Tyto svačiny, většinou používané pro děti, jsou na tom nejhůře. Ve skutečnosti jsou mnohé z těchto obilovin geneticky modifikovaná zrna kombinovaná s fruktózou, cukrem a kukuřičným sirupem.
Proto je pro dítě i pro vás lepší připravit snídani ze sušeného ovoce, mléka atd. A pamatujte, že i přírodní kaše obsahují hodně sacharidů, takže odborníci na výživu radí nepřehánět to.
Soda
Sycené nápoje obsahují příliš mnoho cukru a umělých sladidel. Například chemický prvek aspartam, který se často používá jako náhražka cukru ve stravě, má asi 92 různých vedlejších účinků způsobených jeho užíváním.
Patří sem: záchvaty, epilepsie, cukrovka, vrozené vady, emoční poruchy, mozkové nádory. A neměli bychom ani mluvit o nebezpečí barviv a konzervačních látek, které jsou obsaženy v sycených nápojích.
Například kyselina fosforečná snižuje schopnost našeho těla vstřebávat a využívat vápník, což vede k měknutí kostí, zubů a osteoporóze.
.Říkají tomu „král koření“, ale ukazuje se, že je škodlivý
Koupil jogurt
Fermentovaný jogurt podle tradiční receptury je skutečnou zásobárnou užitečných probiotik. Ale většinou jogurty, které se prodávají v obchodech, nemají užitečné vlastnosti, protože v procesu pasterizace je zničena většina živin a cenných enzymů.
Sendviče, hamburgery a další pouliční jídlo
Obsahují hodně pečiva, což znamená rafinované sacharidy, a zpracované masové uzeniny s antibiotiky, které obsahují dusitan sodný, glutaman sodný, kukuřičný sirup, umělá aromata, konzervanty nebo barviva. Žádná nutriční hodnota – jen kila navíc a cholesterol.
Přírodní šťávy
Pokud se bavíme o džusu v balení střední cenové kategorie, tak se vlastně bavíme o něčem, v čem toho ovoce moc nezbývá. Většina ovocných šťáv z obchodu obsahuje cukr, barviva, kukuřičný sirup a umělá aromata s vysokým obsahem fruktózy.
Balené džusy navíc neobsahují vlákninu, antioxidanty ani jiné zdraví prospěšné fytochemické složky celého ovoce. Proto se nevyplatí začínat ráno šálkem cukru.
Prof. Dr. Igor Žirov, MUDr.: Nejnebezpečnější pro srdce jsou cukry a trans-tuky
ty
I nízkotučné koblihy nám ubírají energii. Jíst košíček je jako jíst talíř koření.
Jakmile budete jíst, dojde k prudkému nárůstu produkce inzulínu, pak dojde k rozpadu. To lze přičíst naprosto každému jídlu, které obsahuje hodně sacharidů a rafinovaného cukru, takže byste se měli držet dál od koblih.
Brambůrky
Bramborové lupínky nejsou nic jiného než nezdravé tuky a rafinované sacharidy smíchané se spoustou zpracovaného sodíku. Nadměrná konzumace vede k rakovině.
Hotové koktejly
Šejky z obchodu jsou téměř stoprocentní potravinovou bombou s vysokým obsahem cukru. Stejně jako jogurt nemají žádné prospěšné bakterie. Je lepší si koktejly připravovat doma, ale pouze pokud vaše tělo na kombinaci mléčných výrobků a čerstvého ovoce reaguje normálně./zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení pro všechny!