Zda máme maso před vařením omýt, vysvětlil odborník

1632211265 1632193661 Photo 1606677661991 446cea8ee182.jpg krásu a zdraví

Při manipulaci se syrovým masem existují rizika. Proto je nutné důkladně umýt nádobí, prkénka a povrchy, na kterých jsou tyto potraviny umístěny. Ale co maso samotné? Máme to před vařením umýt? Odpověděla nutriční terapeutka Mayo Clinic Anya Hill.

„Pokud jde o zeleninu, mytí pomáhá zbavit se veškerého písku nebo jiných nečistot. Tím se snižuje počet mikrobů na povrchu. Ale pokud jde o maso a drůbež, je to úplně jiný příběh,“ říká Hill.
Smrtící! Těchto 5 infekcí pochází ze zdravého jídla a zabíjí nás

Zdůraznila, že mytí masa a drůbeže se nevyplatí, protože zvyšuje riziko šíření bakterií v kuchyni a těle kuchaře. Je bezpečné vařit maso přímo z obalu, protože továrny mají systémy, které zabraňují růstu bakterií.

Hill zdůraznil, že mnohem důležitější je přivést maso na správnou teplotu. To zabije všechny bakterie. Potřebujeme tedy vědět, že kuřecí maso by mělo být přivedeno na teplotu 74 stupňů Celsia, hovězí, vepřové a jehněčí maso na 63 stupňů a mleté ​​hovězí je bezpečné jíst při teplotě 71 stupňů. Teplotu masa můžete měřit speciálním sondovým teploměrem.

/zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení pro všechny!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA