Zelenina, která snižuje hladinu cukru v krvi a chrání před rakovinou

1515575504 Kle0678 51.jpg krásu a zdraví

Japonští lékaři oznámili, že zjistili, která zelenina obsahuje látky, které pomáhají chránit tělo před různými nemocemi, včetně rakoviny a hypertenze.

Borůvky jsou dobré pro mozek

Pomáhá také při cukrovce tím, že zvyšuje kontrolu hladiny cukru v krvi. Jeho výhody jsou zcela samozřejmé.

Řeč je o cibuli – ta obsahuje mnoho látek, které příznivě působí na organismus. Obsahuje bílkoviny, sacharidy, vitamíny rozpustné ve vodě a minerály, jako je selen, vápník a železo.

Doporučení ke snížení rizika srdečního infarktu a mrtvice

Cibule je bohatá na živiny s jedinečnou biologickou aktivitou, která jí dodává antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Proto dokáže snižovat hladinu glukózy, tuků a cholesterolu v krvi, prozrazují také lékaři.

Kromě toho poukázali na cibuli jako užitečnou při prevenci rozvoje rakoviny. Jedna z jeho sloučenin, selen, dokáže aktivovat proces apoptózy – sebedestrukci maligních buněk a potlačit růst nových, uvádí ve svých novinkách Yahoo Japan. /Zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA