Ledviny jsou anatomický orgán v lidském těle určený k filtrování krve a vylučování toxických látek ve formě moči.
Ovoce a zelenina, které byste neměli loupat
Lékaři uvedli pět potravin, které poškozují ledviny. Připomněli, že člověk by měl pamatovat na zdravou výživu, sportovat a vyloučit špatné návyky – kouření a pití alkoholu.
Podle lékařů velké množství soli vyčerpává ledviny. Mělo by být nahrazeno zdravým kořením. Hodně soli obsahují zpracované potraviny a polotovary, ty by měly být také vyloučeny.
Mléko je pro tělo užitečné, ale v omezeném množství. Jeho nadměrná konzumace poškozuje ledviny, obsahuje totiž fosfor a přivádí ledviny do stresu.
Vitamíny je třeba užívat v druhé polovině dne po jídle
Banány obsahují draslík. Tuto látku nelze nazvat vhodným produktem pro ty, kteří sledují zdraví svých ledvin.
Pomeranče jsou bohaté na vitamín C, ale mají také hodně draslíku. Pokud se z krve neodstraní, pak může tělu výrazně ublížit.
Červené maso také unavuje ledviny. Živočišné bílkoviny jsou těžko stravitelné. Ledviny vynakládají více energie na zpracování produktu.
Odbornice na výživu Daria Rusakova také uvedla nejužitečnější potraviny pro zdraví ledvin. Ovoce a zelenina bohaté na tekutiny podle ní dokážou zajistit stabilní funkci ledvin./Zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!