Jak vařit zeleninu pro Oliviera, aniž byste zkazili salát: užitečné tipy

Olive 3.jpg vaření

Olivier je tradiční novoroční jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu.

Aby ale pamlsek skutečně dopadl skvěle a oslovil všechny hosty, je důležité zeleninu správně vybrat a uvařit.

Jak poznamenávají zkušení kuchaři, k Olivierovi se lépe nehodí mladé brambory, ale staré brambory se silnější slupkou.

Hlízy musí být neporušené a nepoškozené.

Olivier salát
Foto: © Belnovosti

Pro vaření je také třeba zvolit zeleninu stejné velikosti.

Brambory se musí uvařit ve slupce. Je třeba poznamenat, že plody by neměly být ponořeny do studené, ale do vroucí vody.

Přibližná doba vaření je 20-30 minut.

Pokud jde o mrkev, Olivier bude mnohem chutnější, pokud zvolíte nasládlou kořenovou zeleninu. Zelenina by měla být pevná a bez skvrn.

Mrkev by měla být také vložena do již vroucí vody.

Musíte to vařit ne déle než půl hodiny.

Zároveň ženy v domácnosti poznamenávají, že se musí snažit zachovat elasticitu této zeleniny. K tomu po uvaření přendejte kořenovou zeleninu do studené vody.

Dříve jsme psali, jak nakrájet zeleninu do salátu, aby byl pokrm zdravý a chutný.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA