Často se stává, že hospodyňka výrobek přesolí, ale nezoufejte a pokrm vyhoďte.
Ukazuje se, že existuje mnoho způsobů, jak pomoci zachránit situaci.
Dáváme do pozornosti postupy zkušených kuchařů, kteří se nejednou zbavili problému s přesolením.
Podívejme se na tuto problematiku podrobněji.
Jak zachránit přesolený pokrm?
Zde je 8 způsobů.
- Přidat vodu. Dělejte to postupně – 2 polévkové lžíce najednou.
- Opláchněte pod vodou. Poté musí být produkt znovu přiveden k varu.
- Přidáme kyselé. Může pracovat pro masové a rybí pokrmy.
- Přidejte sladkosti. Mrkev také dokáže absorbovat přebytečnou sůl.
- Přidejte tuk. Smetana, zakysaná smetana a kokosové mléko mohou někdy fungovat.
- Přidejte čerstvou přílohu. Například nesolená bramborová kaše nebo kaše.
- Recyklace. Některé druhy přesoleného masa lze rozemlít a vytvořit náplň do koláče.
- Přidejte zeleninu nebo obiloviny. Postačí cibule nebo rýže.