Jak zachránit přesolený pokrm: 8 metod zkušených hospodyněk

Sol 1.jpg vaření

Často se stává, že hospodyňka výrobek přesolí, ale nezoufejte a pokrm vyhoďte.

Ukazuje se, že existuje mnoho způsobů, jak pomoci zachránit situaci.

Dáváme do pozornosti postupy zkušených kuchařů, kteří se nejednou zbavili problému s přesolením.

Podívejme se na tuto problematiku podrobněji.

sůl
Foto: © Belnovosti

Jak zachránit přesolený pokrm?

Zde je 8 způsobů.

  1. Přidat vodu. Dělejte to postupně – 2 polévkové lžíce najednou.
  2. Opláchněte pod vodou. Poté musí být produkt znovu přiveden k varu.
  3. Přidáme kyselé. Může pracovat pro masové a rybí pokrmy.
  4. Přidejte sladkosti. Mrkev také dokáže absorbovat přebytečnou sůl.
  5. Přidejte tuk. Smetana, zakysaná smetana a kokosové mléko mohou někdy fungovat.
  6. Přidejte čerstvou přílohu. Například nesolená bramborová kaše nebo kaše.
  7. Recyklace. Některé druhy přesoleného masa lze rozemlít a vytvořit náplň do koláče.
  8. Přidejte zeleninu nebo obiloviny. Postačí cibule nebo rýže.
multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA