Jak připravit těsto z choux na knedlíky a knedlíky: netrhá se a nelepí se na ruce

Testo 9 0.jpg vaření

Příprava těsta na takovou domácí přípravu je celkem snadná. Knedlíky a knedlíky budou jemné a chutné.

Další výhodou tohoto receptu je, že se vám při modelování těsto rozhodně nebude lepit na ruce a rozpadat se.

Ingredience na těsto

  • mouka – 3 šálky;
  • vroucí voda – 200 ml;
  • vejce – 1 ks;
  • slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce. l.;
  • sůl – 1/2 lžičky.

Jak udělat těsto na knedlíky a knedlíky

Nejprve je třeba prosít mouku. Poté můžete do směsi zaklepat vejce. Důležité je, aby to nebylo jen z lednice.

Těsto bude pružnější, pokud budou mít všechny komponenty pokojovou teplotu.

Těsto
Foto: © Belnovosti

Poté můžete vmíchat zbytek ingrediencí. Vroucí voda by měla být přidána jako poslední. Jakmile je těsto dobře promíchané, je třeba ho nechat vychladnout. Poté je třeba hmotu znovu promíchat.

Hotové těsto by se vám nemělo lepit na ruce. Poté musí být obrobek pokrytý ručníkem a ponechán znovu po dobu 10 minut. Teprve po této době byste měli přistoupit k přípravě knedlíků nebo knedlíků.

Dříve jsme vám řekli, co přidat na pánev při vaření knedlíků, aby se neslepily.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA