Je špatné, když paštiky nemají ten nejchutnější vzhled.
Těsto často vychází „bledé“ a bez bublin.
Gurmáni jsou často zklamáni konzistencí moučného základu: někdy se ukáže, že je příliš měkký, bez příjemného „křupnutí“.
Vyhnout se takovým kulinářským neštěstím je naštěstí velmi jednoduché: stačí do těsta přidat jednu jednoduchou přísadu navíc.
O jaké složce mluvíme?
Zárukou získání křupavého, bublinkového a narůžovělého těsta na chebureks je použití krupicového cukru.
Stačí k moučnému základu přidat doslova jednu špetku tohoto sypkého produktu – a vzhled budoucího pokrmu bude dokonalý.
Díky cukru získá těsto krásnou barvu. Moučná „skořápka“ paštik křupe.
Jídlo bude vypadat, jako by ho připravil profesionální kuchař.
Malé množství krystalového cukru navíc pomáhá vyvážit chuť pokrmu: jedna špetka nepřidá sladkost, ale „zamaskuje“ hořkost, která se někdy v cheburecích projevuje.