Shchi s kysaným zelím má velmi jasnou chuť.
Proto je tato polévka mezi labužníky velmi oblíbená.
Zároveň ne všichni kuchaři dosahují maximálního odhalení chuti pokrmu.
K tomu ale stačí kyselou surovinu před přidáním do pánve „zpracovat“.
Podstata kulinářského triku
Většina hospodyněk hned přidává do polévky kysané zelí.
Kvůli této chybě nedopadne kapustová polévka tak chutně, jak by mohla být.
Aby se polévka skutečně proměnila v pokrm nejvyšší úrovně, musí se kysané zelí nejprve osmažit.
Před vložením do pánve je třeba produkt odstranit z přebytečného solného roztoku a rozdrtit. Druhý krok je velmi důležitý: složka nebude prezentována ve formě dlouhých proužků, což výrazně zjednoduší použití zelné polévky.
Vymačkané a nakrájené zelí musí být vloženo do pánve, do které byl předem nalit rostlinný olej.
Doba smažení by měla být 10 minut: celou tuto dobu by měl kuchař neustále míchat produkt špachtlí.
Pokud chcete, můžete do tepelně upraveného zelí přidat trochu mouky: díky této složce bude zelná polévka hustší a chutnější.