Prošlé mléko lze použít k přípravě různých pokrmů.
Než se však pustíte do vaření, ujistěte se, že výrobek nemá nepříjemný zápach, hořkou chuť nebo podivnou barvu – v těchto případech byste neměli používat mléko.
Palačinky
Pokud spojíte kyselé mléko s vejci a moukou, přidáte trochu rostlinného oleje, cukru a soli, těsto na lahodné palačinky je hotové.
Palačinky
Koho už omrzely tenké palačinky, mohou upéct nadýchané palačinky.
Lze je připravit buď z droždí, které je nutné „probudit“ v misce s cukrem a teplým kyselým mlékem, nebo bez něj – záleží na zvoleném receptu.
Vafle
Ingredience jsou téměř stejné, ale výsledný pokrm bude jiný. K výrobě vaflí z „kysaného mléka“ budete kromě mléka potřebovat vejce, mouku, sodu (prášek do pečiva), máslo, cukr a sůl – pravděpodobně je budete mít v kuchyni.