Co je na palačinkách špatného: proč se trhají, lepí se na pánev a jsou suché?

Bliny2.jpg vaření

Pokud palačinkové těsto správně vymícháte, jejich přípravu zvládne i školák.

Palačinky se mohou na pánvi roztrhnout, přilepit a vyschnout poté, co jsou na talíři. O nějakých chuťových kvalitách v takových případech není třeba mluvit. Jak zadělat těsto?

Pojďme zjistit, co se mohlo pokazit a zda lze tento nepořádek napravit.

Hlavní složka

Možná, že hospodyňka koupila nekvalitní mouku, ale častěji to není důvod.

Palačinky
Foto: © Belnovosti

Většinou neúspěchy s palačinkami čekají na ty, kteří chtějí ušetřit na množství vajec. Je důležité zachovat proporce a pak vše půjde.

Kolik vajec potřebujete na palačinky?

Abyste se vyhnuli chybám, musíte zachovat proporce.

Doporučuje se přijmout 4 vejce na litr tekutiny. Může to být směs mléka a vody v poměru 1:1.

Za tuto částku je třeba vzít:

  • mouka – 400 gramů;
  • cukr – 40 gramů;
  • sůl – špetka;
  • rostlinný olej – 80 gramů.

Při dodržení proporcí a receptu můžete upéct tenké a dozlatova hnědé palačinky a zapomenout na to, že první by měla být vždy hrudkovitá.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA