Pokud palačinkové těsto správně vymícháte, jejich přípravu zvládne i školák.
Palačinky se mohou na pánvi roztrhnout, přilepit a vyschnout poté, co jsou na talíři. O nějakých chuťových kvalitách v takových případech není třeba mluvit. Jak zadělat těsto?
Pojďme zjistit, co se mohlo pokazit a zda lze tento nepořádek napravit.
Hlavní složka
Možná, že hospodyňka koupila nekvalitní mouku, ale častěji to není důvod.
Většinou neúspěchy s palačinkami čekají na ty, kteří chtějí ušetřit na množství vajec. Je důležité zachovat proporce a pak vše půjde.
Kolik vajec potřebujete na palačinky?
Abyste se vyhnuli chybám, musíte zachovat proporce.
Doporučuje se přijmout 4 vejce na litr tekutiny. Může to být směs mléka a vody v poměru 1:1.
Za tuto částku je třeba vzít:
- mouka – 400 gramů;
- cukr – 40 gramů;
- sůl – špetka;
- rostlinný olej – 80 gramů.
Při dodržení proporcí a receptu můžete upéct tenké a dozlatova hnědé palačinky a zapomenout na to, že první by měla být vždy hrudkovitá.