Co je potřeba přidat do mletého masa, aby řízky zůstaly déle měkké a šťavnaté: kulinářské tipy

Farsh 2.jpg vaření

Pokud chcete získat vynikající jídlo, je lepší připravit mleté ​​maso sami.

Maso je vhodné několikrát nasekat.

K mletému masu je třeba přidat i chléb, který je třeba nejprve změkčit ve vodě a také projít mlýnkem na maso.

V případě potřeby lze tuto složku snadno nahradit krupicí.

Mleté maso
Foto: © Belnovosti

Důležité je to nepřehánět. Na jeden kilogram mletého masa stačí vzít jen jednu polévkovou lžíci další přísady.

Mnoho lidí je zvyklých při vaření řízků přidávat vejce. Ale stojí za zmínku, že tento produkt dělá pokrm tvrdším.

Pokud jsou řízky připravovány z masa nebo drůbeže, pak je přípustné použít pouze jeden žloutek na 300 g masné úpravy.

Řízky budou měkčí a šťavnatější, když k sekané přidáte studené máslo.

Navíc je potřeba použít obalování, které uvnitř udrží šťávu. Hodí se k tomu nejen strouhanka, ale kulinářští odborníci doporučují dát si pozor i na kostky bílého chleba, ovesné vločky a krupici.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA