Pokud chcete získat vynikající jídlo, je lepší připravit mleté maso sami.
Maso je vhodné několikrát nasekat.
K mletému masu je třeba přidat i chléb, který je třeba nejprve změkčit ve vodě a také projít mlýnkem na maso.
V případě potřeby lze tuto složku snadno nahradit krupicí.
Důležité je to nepřehánět. Na jeden kilogram mletého masa stačí vzít jen jednu polévkovou lžíci další přísady.
Mnoho lidí je zvyklých při vaření řízků přidávat vejce. Ale stojí za zmínku, že tento produkt dělá pokrm tvrdším.
Pokud jsou řízky připravovány z masa nebo drůbeže, pak je přípustné použít pouze jeden žloutek na 300 g masné úpravy.
Řízky budou měkčí a šťavnatější, když k sekané přidáte studené máslo.
Navíc je potřeba použít obalování, které uvnitř udrží šťávu. Hodí se k tomu nejen strouhanka, ale kulinářští odborníci doporučují dát si pozor i na kostky bílého chleba, ovesné vločky a krupici.