Co je slepé těsto: takhle vypadá ideální koláčový základ

Testo.jpg vaření

Hospodyňky, které alespoň jednou v životě zkusily upéct koláč z křehkého těsta se šťavnatou náplní, ke svému zklamání poznamenaly, že se dort vlivem kontaktu s vlhkostí rozmočil.

V důsledku toho je kulinářský výrobek špatně pečený, což nemůže ovlivnit jeho chuť.

Spásou bude základ pro koláč, který už byl v troubě.

Tento malý kuchařský trik si vysloužil titul slepé pečení. Mimochodem, existuje další název, který zní jako „bílé pečivo“.

Těsto
Foto: © Belnovosti

A teď o tom, jak to vařit. K tomu budete potřebovat hotové vychlazené těsto na máslové bázi, které musíte rozválet na velikost zapékací misky, kterou máte k dispozici.

Jakmile těsto vyhladíte, propíchněte do něj vidličkou pár důlků (ale ne nadoraz).

Nyní vystřihněte stejně velký kus pergamenu a po navlhčení jej položte na podložku.

Navrch nasypte libovolnou suchou obilovinu – rýži, fazole atd., která je potřeba k vytvoření potřebného tlaku na těsto.

Po upečení se můžete zbavit lisu a pergamenu. Téměř hotový výrobek potřete vejcem a pečte ještě pár minut, aby získal zlatavý odstín.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA