Promluvme si o jednom zajímavém způsobu vaření masa v troubě. Nejprve se musí marinovat a až je hotový, rozdělit na vlákna a podávat.
Recept se jmenuje trhané telecí maso. Zde je návod, jak se připravuje.
Požadované:
- telecí maso – 1 kg;
- rajčatová pasta – 150 g;
- cibule – 1 ks;
- česnek – 4 stroužky;
- sůl, pepř a koření podle chuti.
Jak vařit
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, poté ji položíme na plech nebo zapékací misku.
2. Maso marinujte v nakrájeném česneku smíchaném s rajčatovým protlakem, kořením a solí.
3. Až budete připraveni, položte maso na cibuli.
4. Zalijeme sklenicí vody, přikryjeme alobalem a dáme na 3 hodiny do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Během vaření se ujistěte, že je na pánvi voda.
Hotové telecí maso rozdělíme na vlákna a podáváme se zeleninou nebo bramborovou kaší.
Dříve jsme vám řekli, jak připravit neobvyklé náplně do tartaletek.