Co je tažené telecí maso a jak ho vařit: pečte ho v troubě

Myaso 2.jpg vaření

Promluvme si o jednom zajímavém způsobu vaření masa v troubě. Nejprve se musí marinovat a až je hotový, rozdělit na vlákna a podávat.

Recept se jmenuje trhané telecí maso. Zde je návod, jak se připravuje.

Požadované:

  • telecí maso – 1 kg;
  • rajčatová pasta – 150 g;
  • cibule – 1 ks;
  • česnek – 4 stroužky;
  • sůl, pepř a koření podle chuti.

Jak vařit

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, poté ji položíme na plech nebo zapékací misku.

2. Maso marinujte v nakrájeném česneku smíchaném s rajčatovým protlakem, kořením a solí.

Maso
Foto: © Belnovosti

3. Až budete připraveni, položte maso na cibuli.

4. Zalijeme sklenicí vody, přikryjeme alobalem a dáme na 3 hodiny do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

Během vaření se ujistěte, že je na pánvi voda.

Hotové telecí maso rozdělíme na vlákna a podáváme se zeleninou nebo bramborovou kaší.

Dříve jsme vám řekli, jak připravit neobvyklé náplně do tartaletek.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA