Rýže je skvělá příloha, která se snadno připravuje.
Pokud chcete, aby pokrm byl drobivější, aromatičtější a zajímavější, měli byste věnovat pozornost některým kulinářským trikům.
Zkušení kuchaři podotýkají, že rýži je třeba nejprve lehce osmažit na suché pánvi. Postup by neměl trvat déle než minutu.
Poté lze cereálie poslat do pánve. Tuto přílohu je nejlepší vařit s přidáním kuřecího nebo zeleninového vývaru.
Rýži můžete uvařit i originálnějším způsobem. Chcete-li to provést, vložte sáček čaje na několik minut do vroucí vody.
Stojí za zmínku, že tato metoda dělá pokrm zdravější.
Některé ženy v domácnosti navíc poznamenávají, že při vaření rýže můžete do pánve přidat trochu octa.
V tomto případě bude příloha drobivá a sněhově bílá. Tuto přísadu můžete přidat po uvaření cereálií.
Dříve jsme vám řekli, jak vařit rýžovou kaši s mlékem.