Co přidat k mletému masu, aby byly řízky šťavnaté: není to máslo

Kotlety.jpg vaření

Máslo je právě ten produkt, kterým je téměř nemožné při vaření něco zkazit.

Přidává se do polévek, cereálií, dezertů, mletého masa a dalších polotovarů. Ale v případě mletých řízků existuje mnoho dalších způsobů, jak udělat masové kuličky šťavnatější a chutnější.

Prozradíme vám, co můžete do mletého masa přidat kromě másla.

Během smažení řízků se vlhkost může odpařovat a ne vždy je možné situaci napravit dušením hotových řízků.

Kotlety
Foto: © Belnovosti

Také řízky mohou vyschnout, pokud se hospodyňka rozhodne nešetřit masem a dát méně zeleniny.

Existuje směšně jednoduchý trik, který můžete použít pro každou příležitost a který zabrání vysychání vašich řízků při smažení.

To nevyžaduje vůbec žádné jídlo, pouze led.

Jak jednat

Led je nutné rozdrtit na drobky a do plně připraveného mletého masa přidat asi sklenici drceného ledu.

Poté rychle promícháme, tvoříme řízky a smažíme.

Rozpuštění ledu způsobí, že řízky budou šťavnatější.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA