Máslo je právě ten produkt, kterým je téměř nemožné při vaření něco zkazit.
Přidává se do polévek, cereálií, dezertů, mletého masa a dalších polotovarů. Ale v případě mletých řízků existuje mnoho dalších způsobů, jak udělat masové kuličky šťavnatější a chutnější.
Prozradíme vám, co můžete do mletého masa přidat kromě másla.
Během smažení řízků se vlhkost může odpařovat a ne vždy je možné situaci napravit dušením hotových řízků.
Také řízky mohou vyschnout, pokud se hospodyňka rozhodne nešetřit masem a dát méně zeleniny.
Existuje směšně jednoduchý trik, který můžete použít pro každou příležitost a který zabrání vysychání vašich řízků při smažení.
To nevyžaduje vůbec žádné jídlo, pouze led.
Jak jednat
Led je nutné rozdrtit na drobky a do plně připraveného mletého masa přidat asi sklenici drceného ledu.
Poté rychle promícháme, tvoříme řízky a smažíme.
Rozpuštění ledu způsobí, že řízky budou šťavnatější.